Inschrijven

Inschrijven voor dit schooljaar:

Indien er nog vrije plaatsen zijn in een klas, kan een leerling onmiddellijk ingeschreven worden via de school. Indien er geen plaats is, kan de leerling op een wachtlijst geplaatst worden. Contacteer de school voor meer informatie.

Inschrijven voor volgend schooljaar:

Om uw kind in te schrijven voor schooljaar 2024-2025 werken we met het centraal aanmeldingssysteem van de stad Gent. Als één van uw voorkeurscholen geeft u dan Sancta Maria op.

Meer info op: https://meldjeaanbasis.gent.be/

Indien u hulp nodig heeft bij de online aanmelding kan je terecht bij onze brugfiguren (zie ‘contact’) of op het secretariaat. Je kan telefonisch een afspraken maken op het nummer 09/230 31 03.

Verschillende organisaties (o.a. Kind en Gezin) kunnen hierbij ook helpen.

Onze opendeurdag (info- en kijkmoment) vindt elk jaar plaats in de loop van de maand februari. Kom op dat moment gerust langs om kennis te maken met ons. Hou deze website in de gaten voor meer informatie of contacteer de school.

Broers en zussen:

Voor broers en zussen van leerlingen die al op school zitten, geldt er een voorrangsperiode. Heb je een zoontje of een dochtertje met een instapdatum in het volgende schooljaar en wil je graag bij ons inschrijven?

Vanaf maandag 15 januari ’24 tot en met vrijdag 26 januari ‘24 kan je langskomen om in te schrijven.

Na deze periode vervalt de voorrangsregel.

Maak telefonisch een afspraak via 09/230.31.03

Naar het secundair:

Aanmelden voor het volgende schooljaar kan op https://meldjeaansecundair.gent.be. Aanmelden kan zowel voor scholen met een aanbod 1A als 1B en voor het buitengewoon onderwijs opleidingsvorm 4 (OV4) – type 9, zowel 1A als 1B. 

Duid meerdere scholen in het aanmeldingssysteem aan, waar je kind graag naar toe wil gaan. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in de school van voorkeur niet.

Voor de andere opleidingsvormen dan OV4 – type 9, 1A en 1B van het buitengewoon onderwijs moet je inschrijven in de school zelf of moet je aanmelden via de website van de school.

Meer info: www.aanmeldensecundairescholen.gent