Werken in Gentbrugge: impact op bus 3 en bus 6

De stad Gent voert vanaf januari werken uit aan Gentbruggebrug, aan de zijde van de Dampoort. Er komt een verkeersfilter die het doorgaand gemotoriseerd verkeer door de wijken tegenhoudt. Deze werken zullen vermoedelijk drie maanden duren en hebben een grote impact op de trajecten van bus 3 en 6.

Vanaf 9 januari volgen bus 3 en 6 een ander traject.

  • Lijn 6 zal de wijk St-Amandsberg niet meer kunnen bedienen in beide richtingen (sinds 10 oktober 2022 zorgde Lijn 6 voor een bediening van de wijk in enkele richting. Zie webpagina). De bussen zullen in beide richtingen via de Kasteellaan rijden.
  • Lijn 3 zal een grote omleiding volgen, met impact dienstregeling tot gevolg, én zal ook St-Amandsberg niet meer kunnen bedienen.

Vanaf de Dampoort rijdt lijn 3 via de R40 naar de Keizerpoort, de Brusselsesteenweg en de Land van Rodelaan naar de stelplaats aan de E17.

In de richting van het stadscentrum volgt lijn 3 een licht aangepaste omleidingsreisweg via de Frederik Burvenichstraat. Hierdoor kan nog bediening gegeven worden aan de vaste haltes “Gentbrugge Braemkasteel” en “Gentbrugge Meersemdries” (aan tijdelijke halte). Ter hoogte van het kruispunt met de Jef Vandermeulenstraat wordt in de Burvenichstraat voorzien in een extra tijdelijke halte.

Alternatieven:

  • Alternatief regio Sint-Amandsberg: lijnen 17/18 op de Land van Waaslaan of lijnen 34/35/36 op de Dendermondsesteenweg
  • Alternatief regio Gentbrugge (Oud-Gentbrugge): lijn 9 op de Meersemdries en de Braemkasteelstraat
  • Vervanghaltes lijn 3 en lijn 6 op de kleine ring R40: Vlaamse Kaai en Forelstraat/Zalmstraat, perrons A4-B1 (lijn 3) en perrons A1-B4 (lijn 6)

werken-gentbruggebrug-bus3-bus6

Werken Gentbruggebrug beïnvloeden traject bus 3 en 6

werken-gentbruggebrug

Werken Gentbruggebrug beïnvloeden traject bus 3 en 6 deel 2

Meer info over deze werken kan je vinden op de site van de stad Gent.