Dag van de wetenschap – gratis activiteiten!

Op zondag 27 november 2022 vindt de Dag van de Wetenschap plaats, het grootste wetenschapsfestival van Vlaanderen waarbij onderzoeksinstellingen de deuren openen voor het brede publiek.

De faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent organiseert die dag maar liefst 42 activiteiten op Campus UZ Gent, rond het thema “Gezond en wel, met dank aan de wetenschap”.

Deze dag biedt een unieke gelegenheid om op een laagdrempelige wijze een kijkje te nemen achter de schermen van het baanbrekende onderzoek aan de universiteit. Leerkrachten, leerlingen en ouders kunnen deelnemen aan een brede waaier van activiteiten zoals workshops, demonstraties, lezingen en zelfs een escape room over uiteenlopende thema’s in de geneeskunde en gezondheidszorg.

Het volledige programma van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen vindt u op www.dagvandewetenschap.be/gezond-en-wel. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor een aantal activiteiten is het aantal deelnemers beperkt en is inschrijving vereist.