Thema: De ark van Noach

Er was eens een man, hij heette Noach. Hij hield van de mensen en de natuur. God was daar blij om. Maar de andere mensen maakten veel ruzie. Dat maakte God triest. Hij zei tegen Noach: ‘Bouw een grote boot voor jou en alle dieren. Dan zal je gered worden.’ Noach begon meteen te bouwen. Toen de ark klaar was, liet Noach van elke diersoort een mannetje en een vrouwtje instappen. Niet lang daarna begon het hevig te regenen…

Ook in de klas maakte juf Amélie (stagiaire 3de jaars kleuterleidster) een boot uit karton die de kleuters mochten schilderen om daarna er te kunnen in spelen. Ook werd het begrip ‘per twee’ aangeleerd door steeds een koppel te vormen van een vrouwtje en een mannetje. Onze poppenhoek werd een bouwhoek met hamers, spijkers, zagen en planken zodat we de boot van Noach konden nabouwen.

Klik hier voor de foto’s: https://photos.app.goo.gl/7JnbVsoXixU7utTH9