Blauw en Geel worden Groen

Blauwtje en Geeltje zijn vriendjes, ze spelen zo veel samen dat ze op een dag versmelten en samen groen worden. Dat begrijpt niet iedereen, niemand wil meer met ze spelen en zelfs hun eigen vader en moeder herkennen hun Blauwtje en Geeltje niet meer. Opeens zijn ze helemaal alleen.

Blauwtje en Geeltje is een boek over kleuren, anders leren kijken naar nieuwe dingen, verdraagzaamheid, vriendschap en het feit dat je in een relatie allebei je eigen kleur inbrengt, waardoor je samen een nieuwe kleur maakt.

In de klas schilderen we ons ene hand in het geel en ons andere hand in het blauw en ontdekten we als we de twee kleuren mengden het groen werd.

Groen begon te wenen en toen ontdekten we dat het blauwe en gele traantjes werden. Ook wij scheurden de traantjes en kleefden die op.

Ook maakten we een kring met alle vriendjes in alle kleuren van de regenboog

Klik hier voor de foto’s:https://photos.app.goo.gl/v1RpG9FhgryFELRc9