Herfstavonturen

Enkele schoolweken terug brachten we allerlei fruitsoorten aan… Naar aanleiding hiervan vertelden de jongste kleuterjuffen over een kleine Muis & haar dikke rode appel. Ze probeert deze sappige appel naar binnen te trekken,… MAAR haar hol is véél te klein.

De kleine muis gaat op zoek naar een groter hol. Welke dieren haar pad kruisen en of ze geen al te grote honger krijgt van al dat zoeken?! Dat vraag je maar beter aan je eigen kleuter,… Want dit leuk prentenboek met doorkijkgaatjes en prachtige prenten werd gesmaakt door de allerkleinsten. Het navertellen ging super én de rode draad werd begrepen.

De begrippen klein & groot oefenden we speels in én vanaf nu weten we ook waar elk diertje woont. Nadat de piepkleine, schattige muisjes naar hun eigen huisjes vertrokken stonden we met onze regenjas én regenlaarzen paraat om op ontdekking te gaan in het kleurrijke bos.

We sprokkelden er eikels, kastanjes, takjes, blaadjes én zagen er zelfs ‘een (standbeeld)wolf’ zoals in het verhaaltje over Roodkapje… Met het nieuwe sprookjesthema willen we kinderen helpen dichterbij hun gevoelens te komen en wat er allemaal bij hen omgaat. Het verhaal helpt hen om hun eigen gevoelens te herkennen, benoemen en te differentiëren bij zichzelf én anderen. De gevoelsmeter is volop in de maak! Hopelijk valt deze binnenkort in de smaak. Fijn weekend verder. Geniet ervan en blijf allemaal gezond en wel.

Klik hier voor de herfstfoto’s van afgelopen weken