Carnavalsfeest – Dierenplezier – Uitstap Puyenbroeck – Verjaardag Robin + Nieuwe thuisuitdagingen

Lieve mama’s en papa’s uit JKC

Na de carnavalsstoet in februari verwelkomden we op maandag 2 maart, 2 nieuwe vriendjes in onze klas. Milan en Renée,…  Wat was het fijn met jullie erbij!

Donderdag 12 maart hadden we het geluk dat de grootvader van Doutzen zijn overheerlijk pannenkoekenrecept met slagroom en aardbeien kwam tonen aan ons.. Vonden de kinderen dit geslaagd?

Onderstaande foto’s spreken voor zich 😉 ?

We leerden dat eitjes van de kip komen. Dat varkens graag rollen in de modder. Met een schapenvacht maken we wol en niet alleen de kippen vinden maïs lekker en leuk. Ook wij gingen hiermee aan de slag.

Hoe konden we het thema ‘Beestenboel op de boerderij’ beter afsluiten met een gezamenlijke uitstap naar het provinciaal domein in Puyenbroeck?

Het dierenpark was open, de lentestralen waren aanwezig, blije gezichtjes op de bus, picknicken met elkaar,… We genoten van begin tot eind. Wat is er amusanter dan de wereld helemaal tot bij de jongste kinderen brengen? Elk kind is een dierenvriend en we zagen een héél groot paard, een ezel, kippen & bokken maar het mooist van allemaal werd de geboorte van 2 lammetjes. Live vanuit Puyenbroeck hadden we het geluk dit te kunnen aanschouwen.

Na het spelen in de grote speeltuin gingen we moe maar voldaan terug naar school om op vrijdag 13 maart de verjaardag van Robin te vieren! Nogmaals een heel grote dank u wel aan de mama van Robin voor de begeleiding én lekkere racebanaantjes.

Nu maandag op 16 maart op een lege speelplaats aankomen met amper kinderen deed raar. We beleefden een plezierige tijd van af het begin van de krokusvakantie tot en met vorige week. Vanwege het Corona virus werden er strenge maatregelen genomen. Nu de school even dicht gaat tot aan de paasvakantie, zullen we elkaar, met grote spijt in ons hart, niet meer zien

MAAR daarom stelde juf Tiphaine een leuke to do list op van uitdagingen voor u & uw kind, het zijn er 10 ;

  1. Maak een pastaketting voor elk gezinslid. Inclusief jezelf. Geen pasta meer in huis? Teken / krijt de lichaamsomtrek van elk gezinslid.
  2.  Zoek een prent uit je lievelingsboek én imiteer de personages hiervan. Schminken kan / mag.
  3. Maak een kunstwerk met alle schoenen die je in huis kan vinden.
  4. Verzamel 5 levende beestjes en 10 verschillende blaadjes in de tuin of op een wandeling. Maak ook een bloemenkransje.
  5. Lukt het om een (blokken)toren te maken hoger dan je eigen mama / papa?
  6. Bedenk een gek dansje. Tiktok brengt vaak inspiratie.
  7. Trakteer jullie zelf op lekkere pannenkoeken of hebben jullie een betere specialiteit?
  8. Doe evenveel kledingstukken aan als het aantal kinderen (19) in onze klas. Neem vervolgens 19 wasknijpers en hang dit aan de kledij.
  9. Bouw een kamp met lakens en picknick erbij.
  10. Mis af en toe je juf nog eens want dat doet Gonnie & zij ook. Video’s en of foto’s van de verwezenlijkte opdrachten mogen naar het volgend e-mailadres : tiphaine.vanfleteren@sancta-maria-gentbrugge.be verstuurd worden. Ik ben benieuwd naar de creativiteit van je sloeber én mama / papa.

Mijmeren jullie met ons mee bij het bekijken van deze foto’s? Héél veel plezier met de nieuwe lading foto’s!

Draag zorg voor jullie zelf en jullie naasten!

Let’s be safe, stay @ home, spread love.

Een virtuele knuffel,

juf Tiphaine