Thema: ‘Toeta toeta, hoor wie komt daar aan?’

Toeta, toeta, hoor wie komt daar aan? Het is de brandweerman met zijn grote kraan. Gelukkig is hij groot en sterk! En kan hij al dat werk!

Onze klas werd omgetoverd tot een echte kazerne met het nodige brandweermateriaal, brandweerauto’s en natuurlijk niet te vergeten echte brandweervrouwen en -mannen. Loeiende sirenes met volgeladen brandweerlui passeerden in de klas naar allerlei interventies. We leerden ook het noodnummer duwen in de klas en een oproep doorgeven bij de brandweer. Natuurlijk gingen we ook op bezoek  met de eerste kleuterklas naar de brandweerkazerne van Nevele waar we alles met onze ogen konden bekijken en echt ervaren. Sommige kleuters hadden toch wel een beetje schrik van de ‘echte’ sirene.

 

Klik hier voor de foto’s: https://photos.app.goo.gl/wuKR4q2FcMaGKcSN7