Max en de toverstenen.

Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en warmte geeft. Hoe deze vondst het leven van de rotsmuizen op het eiland verandert kunnen we zelf kiezen. Het verhaal heeft een goede en slechte afloop.
Na een stemming was het beslist, we luisterden naar de goede afloop. Telkens wanneer de muizen een flonkerende steen nemen leggen ze een mooi versierde steen in de plaats. 3011391.jpg

We gingen op stap op zoek naar onze eigen mooie steen om in de klas te versieren. Sommige kleuters waren wel heel ijverig en hadden een boekentas stenen mee die ze niet meer konden dragen. (Lieve mama’s en papa’s, sorry voor de zanderige boekentassen nadien!)

We hadden een ontdektafel en gingen experimenteren met stenen, wegen, schuren, vijlen…. We leerden de begrippen vol / leeg en zwaar / licht.

Klik hier om enkele foto’s te bekijken.

3K:
De kleuters uit de derde kleuterklas leerde de letter ‘M’. We deden verschillende activiteiten om kennis te maken met deze letter.

Foto’s 3K letter M.