Expo “Draken” in het STAM

Draken hebben altijd tot de verbeelding gesproken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, soms aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid. In de tentoonstelling leerden we meer over de verschillende tijden en culturen waarin draken voorkwamen. Dit deed ons nadenken… Hebben draken misschien ooit echt bestaan? Hoe zagen ze er precies uit? En waren ze er om ons te beschermen, brachten ze geluk of waren het eerder helse wezens?

We gingen op onderzoek en bekeken een drakenskelet, dieren op sterk water, schilderijen en keizerlijke kleren waarop dit prachtig fabeldier te vinden is. Dit bezoekje aan het stadsmuseum heeft het mysterie rond draken enkel maar groter gemaakt. We waren nogal onder de indruk!

Na de tentoonstelling konden we wat spelen in de Drakenkamer, videospelletjes met draken spelen en draken knutselen in de knutselkamer. Neem gerust een kijkje.