Losbol

Losbol

Losbol is een zeer herkenbare jonge snater die al eens slordig omspringt met water, die soms blikjes bij het restafval gooit of snoeppapiertjes op de composthoop gooit, die nutteloos lichten laat branden of de deur openlaat terwijl de verwarming aanstaat. Allemaal dingen die ervoor zorgen dat Losbol nogal wat ergernis opwekt in zijn omgeving. Hij kan wat hulp gebruiken om zijn gedrag te verbeteren. Daarvoor nodigde hij graag onze klas uit in het Vredeshuis.

Via een leuk verhaal en een uitdagende quiz leerden we spelenderwijs aan Losbol (en aan onszelf) hoe om te springen met water, energie en besteedden we extra aandacht aan het correct sorteren van afval.

De jongens wonnen het van de meisjes tijdens de quiz. Maar we hebben ongetwijfeld met z’n allen geleerd tijdens de uitstap!

Hier een klikje voor de foto’s